Kolesarski Klub Perutnine Ptuj | Ob Dravi 9, p.p. 80 | 2250 Ptuj | Slovenija
T: +386 2 778 67 01 .:.  E: info@cyclingpp.com  .:.  Facebook  .:. Youtube

Zdaj gre zares

Srečko GlivarZ dirko po Črni Gori je končan je pripravljalni del sezone, ki ga nismo odpeljali povsem po načrtih.
Na pripravljalni dirki po Kubi smo se dobro spoznali in uigrali z novimi člani ekipe. Dosegli smo šest etapnih zmag in medtem  izgubili glavnega »leaderja« za prvi del sezone v Evropi. Poškodba Kocjana, ki jo je staknil v enem od skupinskih padcev nas je prizadela saj smo se zavedali, da bomo brez njega bistveno slabši. Prav on je bil predviden za prve dirke, ki mu izredno ustrezajo. Z njim smo si želeli po prvem mesecu dirkanja v Evropi obleči majico vodilnega v točkovanju »Europe tour«

Upam, da mi nogometaši ne zamerijo, če si sposodim stavek »kogar ni je potrebno nadomestiti« in tako smo morali spremeniti taktiko in način dirkanja. Zavedali smo se, da bi bilo z »Kocko« bistveno lažje in morda uspešnejše. Iz dirke v dirko smo menjali »leaderje« in znova in znova poskušali zmagati. Kvasini je v Lonjerju zmanjkalo nekaj metrov in bil je drugi. O.K. Dirki v Puli in Poreču sta pokazali našo šibko točko, kjer smo najbolj ranljivi.

Srečko Glivar»Istarsko prolječe« smo vozili dobro, če odmislim napako pred vzponom na Motovun. Koren me je kar malo presenetil z hitrostjo na prologu saj sem ga z avtom komaj sledil (Marčo ga že dalj časa kliče sulica - tokrat upravičeno). Dobro se je držal  vso dirko in bil v »igri« do zadnjega. Žal je zasedel »le« drugo mesto v kolesarstvu najmanj zaželeno uvrstitev kljub temu, da je jih je imel na razpolago še 197 kolikor je bilo kolesarjev na štartu.

Kralj Nikola je imel verjetno zaradi vremena velike težave, ko je potoval po Črni Gori. Teh očitno ni imel naš kapetan, Mitja Mahorič. Dež, sneg, mraz, dolge etape so mu pisane na kožo. Ko ostale ekipe razmišljajo o prekinitvi etape ali vsaj skrajšanju on razmišlja kje bo napadel. Zelo je bil motiviran in sposoben premagati še močnejšo konkurenco, katera že sedaj ni bila tako slaba kot pišejo razni »blogerji«. 125 kolesarjev iz 20-ih držav ni lahko ugnati, kljub temu, da med njimi ni (še) zvenečih imen.
Prve dirke so mimo, dosegli smo 11 zmag in nekaj UCI točk. Pomembnejše od zmag je dejstvo, da ekipa funkcionira, da so se novi člani vklopili v naš način dirkanja in da dihajo kot eno.

Kot sem dejal pripravljalne dirke so mimo - zdaj gre zares. V torek Bergamasca potem pa za 14 dni Francija.
Lep pozdrav, To je moj prvi blog v življenju. Če me ne boste preveč »skritizirali« bo še kdaj.

SREČKO GLIVAR

P.S.
Kocka – čakamo te

Zadnje objave

Objave

« Maj 2024 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Družbena omrežja

facebookyoutubewiki

QR koda cyclingpp.com:

QR KODA resize