Kolesarski Klub Perutnine Ptuj | Ob Dravi 9, p.p. 80 | 2250 Ptuj | Slovenija
T: +386 2 778 67 01 .:.  E: info@cyclingpp.com  .:.  Facebook  .:. Youtube

Na tridnevni mednarodni dirki Kids Tour of Slovenia so nastopili dečki, deklice, mlajši mladinci in mlajše mladinke, ki so se pomerili v štirih etapah, vključno s kvalifikacijami za kriterij. Dirka, polna adrenalina in športnega duha, je potekala od petka do nedelje, in privabila številne mlade kolesarske talente iz različnih držav.


Prvi dan: Vožnja na čas
Prvi dan je tekmovalce čakala vožnja na čas, kjer so bile ključne sekunde, ki so lahko odločale o končni razvrstitvi. Tekmovalci so dali vse od sebe, saj so se zavedali, da bo vsaka sekunda težko nadoknadljiva v naslednjih etapah.

23. 6. 2024 je v Trebnjem potekalo Državno prvenstvo v cestni vožnji 2024 na katerem so nastopili tudi naši mlajši mladinci, starejši mladinec in mlajša mladinka. Za mlajše mladince so nastopili Nik Muršec, David Adam, Luka Lupša, Lucian Kostanjevec, Jernej Bornšek, Jakob Bornšek in Maj Bohak. Slednji se je najbolje znašel na izjemno selektivni progi z dvema vmesnima vzponoma. Maj je kazal odlično pripravljenost pred državnim prvenstvom, pričakovanja so bila visoka in na koncu tudi uresničena. Selekcija se je naredila že prvi krog od treh, kjer so boljši kolesarji lahko ostali na čelu skupine. Med sedmerico kolesarjev je bil Maj tik za njimi pa Luka Lupša, ki mu je zmanjkalo le nekaj metrov da bi priključil vodilno skupinico.

Poli maraton je bil letos organiziran na Ptuju 1. junija 2024 in je privabil več kot 5.000 kolesarjev vseh starosti in iz različnih držav. Ta dogodek, ki je eden izmed največjih rekreativnih kolesarskih maratonov v Sloveniji, ponuja tri različne trase: Poli Snack maraton (2 km), Mini Poli maraton (23 km) in Maxi Poli maraton (52 km)​.
Maraton se je začel in končal pred upravno stavbo Perutnine Ptuj, kjer je potekal pester spremljevalni program s skupino Cover Lover, ki je vključeval kulinarične dobrote in zabavne aktivnosti​. Udeleženci so lahko uživali v prijetni vožnji po prelepih okoliških pokrajinah, ki so še posebej očarale s svojimi hribčki in naravnimi lepotami​.

Po 1. maju v Italiji, kjer so fantje in Hana Jeromel kalili formo za dirko »VN IDRIJE «. V Italiji na selektivnem krogu se je najbolje v zaključnem šprintu znašel Maj Bohak, ki je dirko končal na 12. mestu. Nik Muršec, David Adam in Luka Lupša so dirko zaključili v glavni skupini (25 kolesarjev), ki je bila precej razredčena po šestih razgibanih krogih z 20 % klancem. Nik Vidovič je z vztrajnostjo dirko končal za glavno skupino. Hana je bila na dirki v Revini 13., kar je bil dober obet za prihajajoč vikend.
Maj Bohak in Nik Muršec sta bila vpoklicana v reprezentanco do 17 let na Dirko Miru po Češkem. Dirka velja za eno izmed najbolj prestižnih dirk v Evropi za mlajše mladince. Na programu je bilo 5 etap. Največje presenečenje nam je zagotovo pripravil Maj Bohak, ki je na drugi etapi osvojil vrhunsko 3. mesto. Maj je v začetku etape padel, menjal kolo in na koncu končal na zmagovalnem odru! Etapa se je končala s ciljnim vzponom, ki je Maju ustrezal. Trdo delo in neuspeli poizkusi s predhodnih dirk so bili sedaj zagotovo dobro poplačani s takšnim rezultatom. Maj je bil potem naslednje dni v beli majici. Belo majico obleče najboljši mladi kolesar na dirki – tisti, ki je prvo leto v kategoriji U 17. Zraven Maja je bil Nik Muršec, klubski kolega, ki je dirko vozil lansko leto in je Maju lahko pomagal z izkušnjami.

Druga polovica aprila je standardni termin za izvedbo kolesarske dirke mlajših kategorij Pokal Poli. Tudi letos je v organizaciji Kolesarskega kluba Perutnina Ptuj potekala na območju med Hajdošami in Slovenjo vasjo, kjer je krog dolg 4 km. Skupno je bilo na štartu več kot 300 nastopajočih iz osmih držav: Slovenije, Hrvaške, Srbije, Madžarske, Avstrije, Bolgarije, Ukrajine in ZDA.
„Ne glede na to, da smo letos imeli razpisano eno kategorijo manj – mladinsko – kot prejšnja leta, je številka podobna lanski.

V soboto so ekipa desetih mlajših mladincev (David Adam, Maj Bohak, Nik Muršec, Luka Lupša, Jernej in Jakob Bornšek, Tai Nahberger, Lucian Kostanjevec, Miha Bošnik, Nik Vidovič) nastopili na 3. Pokal Kamnika, krožni dirki v dolžini 38 km in nekaj več kot 900 v.n.m. Dirka je bila speljana po ozkih cestah, ki so jo mejili škarpe, hiše, pašniki in obcestni kanali za odvodnjavanje. V zadnje omenjenih se je na žalost znašel Miha Bošnik. Miha je padel in jo odnesel z odrgninami in močnejšim udarcem v predelu kolka. Padci so del kolesarstva na katere včasih nimamo vpliva pa neglede na trud umikanja. V prvem delu dirke se je najbolje znašel Maj Bohak, ki mu je uspelo ujeti beg 4 kolesarjev vključno z njim v katerega se je kasneje preselil Vanja Kuntarič Žibert, ki je na koncu uspel ugnati vso konkurenco.

Perutninarji ponovno pokazali odlično predstavo na njihovi 2. italijanski dirki. Maj Bohak najboljši slovenski kolesar na dirki.
Danes so se fantje mudili v pokrajini Veneto, kjer je potekala tradicionalna kolesarska dirka, že 55. po vrsti Medaglia d'oro Val Lapsina. Na štartu dirke je bilo 200 mlajših mladincev, med katerimi so bili tudi fantje KK Perutnina Ptuj v postavi Maj Bohak, Luka Lupša, David Adam, Nik Vidovič in Nik Muršec.
Dirka se je pričela v rahlem dežju in nadaljevala s plohami, zaznamovali so jo padci na razgibanem terenu (cca 600 m.n.v). Fantje so vozili složno in še enkrat več pokazali ekipni duh, ki ga v ekipi prav gotovo ne manjka. Na dirki so se uspešno izognili padcem in uspeli dirko izpeljati po svojih željah.

Na velikonočni ponedeljek so zraven naših članov KK Perutnina Ptuj dečkov in deklic nastopili mlajši mladinci na 5. Velikonočni nagradi občine Dolnjega Kneginca pri Varaždinu. Na dirko smo prišli v deset članski postavi (Nik Vidovič, Tai Nahberger, Jernej Bornšek, Jakob Bornšek, Nik Muršec, Miha Bošnik, Luka Lupša, David Adam, Maj Bohak, Lucian Kostanjevec). Na štartu dirke smo bili najštevilčnejša ekipa z najvišjimi pričakovanji. Taktika za dirkanje je bila skok na skok in izmučiti druge tekmovalce.

RAZPIS

POKAL POLI 2024 - POGI POKAL

SOBOTA, 20. 4. 2024

Organizator:

  • Kolesarski klub Perutnina Ptuj, Ob Dravi 9, p.p. 80, SI - 2250 Ptuj

Nastop KK Perutnine Ptuj na 40. Trofeo Pizzato in 13. Trofeo Vini »TERRE GAIE«

V preteklem vikendu je v kraju Vazzoli v Italiji potekala prestižna kolesarska dirka mlajših mladincev - 40. Trofeo Pizzato.


Peterica naših kolesarjev - Vidovič Nik, Muršec Nik, Lupša Luka, Adam David in Bohak Maj - se je podala na zahtevno krožno dirko, dolgo 60 kilometrov, sestavljeno iz 10 krogov po 6 kilometrov. Dirko so fantje povsem nadzorovali in prikazali odlično povezanost med seboj. Cela ekipa so delali kot eden, kar pomeni, da je vsak opravljal med dirko svoje naloge. Med samim dirkanjem so bili štirje leteči cilji, ki so dodatno popestrili dogajanje na cesti.

Mladi ptujski kolesarji so se minulo soboto iz Državnega prvenstva na velodromu v Novem mestu vrnili z lepo bero medalj. Osvojili so jih kar 14, in sicer sedem zlatih, eno srebrno in šest bronastih. V več disciplinah si je kar tri naslove državne prvakinje priborila Živa Bohak, dva naslova je osvojil Anej Resman, po en naslov pa še Kaja Adam in Vivi Oblak.

Včerajšnja kolesarska dirka v disciplini ciklokros je prinesla izjemne dosežke za Kolesarski klub Perutnina Ptuj. Mlajši mladinci so se pomerili na izredno zahtevni progi, kjer je Maj Bohak osvojil prvo mesto. David Adam se je odlično dopolnil s petim mestom, medtem ko je Luka Lupša zasedel enajsto mesto. Tekmovalci v kategoriji mlajših mladincev so premagovali izzive 35 minut, nato pa še en krog na zahtevni progi.

Minulo nedeljo je v Ilirski Bistrici potekalo državno prvenstvo za gorskega državnega prvaka. Fantje so morali opraviti z 18,6 km dolgim vzponom na njim že poznane Sviščake. Tekmovanje je potekalo za kategorije Elite, starejše ter mlajše mladince.
Pri mlajših mladincih je imel Nik Muršec težave s kolesom, zato je moral po tretjini trase opustiti sanje o kolajni, medtem ko je imel Luka Lupša svoj dan. Skoraj do konca dirke je bil v boju tudi za zmago. Na koncu se mu je izšlo za 3. mesto. Sergej Jančič je zasedel 6. mesto, Nik Muršec je končal na 11.

V nedeljo so naši kolesarji nastopali na mednarodni dirki v sosednji Hrvaški. Na tradicionalni
dirki so dosegli nekaj odmevnih rezultatov. Na stopničke so se povzpeli Maj Bohak (U15), Nik
Vidovič (U15) in Anej Resman (U14). Zelo blizu pa je bil pri mlajših mladincih tudi Sergej
Jančič (U17). Čestitke vsem nastopajočim!
REZULTATI:

V Komendi je danes potekala mednarodna kolesarska dirka za mlade kolesarje. Živa Bohak in Anej Resman sta bila ponovno najboljša! Z zmago sta obdržala vodilno majico v POGI pokalu. Tudi Vivi Oblak, Zoja Jančič, Gal Hrastnik in David Adam so se v svojih kategorijah povzpeli na stopničke, med deseterico pa je končalo še nekaj naših drugih kolesarjev. Čestitke vsem nastopajočim!

Minuli vikend so naši kolesarji nastopali na mednarodni etapni dirki za VN Idrije. Odlično so se borili na vseh treh etapah, ki jih je zaznamovalo tudi slabo vreme.

Zadnje objave

Objave

« Julij 2024 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Družbena omrežja

facebookyoutubewiki

QR koda cyclingpp.com:

QR KODA resize