Kolesarski Klub Perutnine Ptuj | Ob Dravi 9, p.p. 80 | 2250 Ptuj | Slovenija
T: +386 2 778 67 01 .:.  E: info@cyclingpp.com  .:.  Facebook  .:. Youtube

Ni vsa lepota od Kopra do Pirana

PiranZa kolesarje se začne pripravljalni del sezone že decembra. To pa ne pomeni da do decembra nič ne počnemo. Takrat izkoristimo čas za razne aktivnosti, ki se jih v sezoni ne moremo privoščiti. Jaz veliko hodim v hribe tako, da ni pretežko začeti trenirati za kolesarsko sezono.

Od decembra do februarja si organiziram priprave na slovenski obali. Običajno si najamem stanovanje, kjer se dobro počutim. Tu opravim tri ali štiri dnevni ciklus treninga in se odpravim domov za dva ali tri dni. Ta način mi odgovarja, ker nisem predaleč in predolgo od doma saj je že sama sezona precej naporna zaradi potovanj.
Daljši trening običajno opravim v Hrvaški Istri , zadnjo ura pa naredim krog na Korte, kjer dobro občutiš koliko si pritiskal pedala v 5 urah. Trening moči ponavadi izvajam na Črni kal, kjer je enakomeren in ne prestrmi klanec. Trasa za treniranje hitrosti je pa primerna v dolino Mirne od Vižinade do Buzeta.
Na primorskem je v tem času precej kolesarjev. Včasih se nas nabere okrog deset, vsi se poznamo in ni noben problem trening opraviti v prijetnem vzdušju. Tudi tereni za ta letni čas so zadovoljivi. Precej je kratkih, srednje dolgih, strmih in položnih klancev.

Ko s kolesom raziskuješ slovensko obalo šele vidiš, da ni vsa lepota od Kopra do Pirana. Čudovite razgibane kolesarske ceste vodijo v notranjosti slovenske obale. Je zelo malo prometa, kar je že prava redkost na naših cestah. Srečaš preproste ljudi, ki te prijazno pozdravijo in ne hupajo jezno za kolesarji.
Že pozimi je vloženega precej truda. Trening je potrebno izvajati po določenem planu, se prilagajati na vremenske razmere saj so včasih velika ovira in imeti moraš srečo z zdravjem. Vse kar narediš v dveh ali treh mesecih se kmalu pokaže na prvih dirkah kako si bil uspešen.

Za mano je konec bazičnega treninga. V februarju se odpravljamo na dirko po Kubi. Potem je na sporedu važnejši del sezone. Zaenkrat gre vse po načtrih, pogoji v klubu in na pripravah so odlični. Do naslednjič pa en lep pozdrav.

Zadnje objave

Objave

« Maj 2024 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Družbena omrežja

facebookyoutubewiki

QR koda cyclingpp.com:

QR KODA resize