Kolesarski Klub Perutnine Ptuj | Ob Dravi 9, p.p. 80 | 2250 Ptuj | Slovenija
T: +386 2 778 67 01 .:.  E: info@cyclingpp.com  .:.  Facebook  .:. Youtube

Nagrada za dolgoletno delo v kolesarstvu - René Glavnik

Ko govorimo o Renéju Glavniku govorimo o vsestranskem športniku v mladih letih in neutrudnem športnem delavcu v zrelejših letih vse do danes. Šport ga je prevzel že leta 1946, ko je pri telovadnem društvu Partizan Središče ob Dravi pričel z vadbo splošne gimnastike in nadaljeval z orodno telovadbo.

Kasneje se je preizkusil še kot voznik speedwaya, strelec na glinaste golobe ter tekmovalec kartinga, motokrosa, motoskiinga na ledu z motorji, smučarskega teka in še kje. Organizacijsko je bil aktiven pri mnogih klubih. Bil je soustanovitelj Plavalnega kluba Terme Ptuj, kjer je deloval kot trener, tehnični vodja in član upravnega odbora. Velik je njegov prispevek pri izgradnji objekta za Brodarsko društvo Ranca Ptuj, svoj pečat pa je pustil tudi pri Avto moto društvu Ptuj. Leta 1985 je postal član, dve leti kasneje tudi predsednik Kolesarskega kluba Ptuj. Predsednik kluba je bil do leta 1992. Od takrat dalje pa je v Kolesarskem klubu Perutnina Ptuj opravlja delo tehnično organizacijskega direktorja. Kolesarji tega kluba so svoje sposobnosti dokazali s številnimi vrhunskimi uvrstitvami tako doma kot v tujini. René Glavnik je pobudnik najštevilčnejšega slovenskega kolesarskega Poli maratona na Ptuju, kateri že 16 let zapovrstjo presega zgolj okvirje kolesarjenja. Zadnje leto gospod Glavnik sodeluje kot svetovalec v Kolesarskem klubu Perutnina Ptuj.

Za svoje delovanje je prejel številna priznanja, med drugim zlato, srebrno in bronasto Bloudkovo značko, prostovoljsko plamenico Olimpijskega komiteja Slovenije, prejel je tudi Bloudkovo plaketo za življenjsko delo na področju športa in nagrado za življenjsko delo v Mestni občini Ptuj.

Za nami je  "Večer zvezd". Prireditev Kolesarske zveze Slovenije, ko se podeljujejo priznanja najboljšim kolesarkam in kolesarjem v minulem letu, ter zaslužnim ljudem, ki so pustili pečat v slovenskem kolesarstvu. Dolgoletni direktor Kolesarskega kluba Perutnina Ptuj René Glavnik je dobil posebno priznanje za dolgoletno delo v kolesarstvu. V klubu smo veseli in ponosni na priznanje gospoda Glavnika, ter z veliko vnemo in skrbnostjo delamo dalje, kar nam je zapustil. Ponosni član kluba PP.

 IMG_8546.JPG

Zadnje objave

Objave

« Junij 2024 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Družbena omrežja

facebookyoutubewiki

QR koda cyclingpp.com:

QR KODA resize