Kolesarski Klub Perutnine Ptuj | Ob Dravi 9, p.p. 80 | 2250 Ptuj | Slovenija
T: +386 2 778 67 01 .:.  E: info@cyclingpp.com  .:.  Facebook  .:. Youtube

Nace Malovič osvojil VN Kranja

Tadej Podvršek

Nace_Malovic_res.JPGPtujski kolesarji so bili minuli vikend nadvse aktivni na severozahodu naše dežele, saj so se najprej v petek potili na VN Šenčurja, kjer so nastopili v kategoriji mlajših in starejših mladincev, nato pa je v nedeljo sledila še tradicionalna VN Kranja, kjer so ptujsko moštvo zastopale prav vse ekipe v kategorijah.

V vročem in soparnem poletnem vremenu so kolesarji Kolesarskega kluba Perutnina Ptuj dosegli nekaj odličnih rezultatov, še posebej pa velja omeniti izjemno slavje Naceta Maloviča med mlajšimi mladinci, potem ko si je v nedeljo uspel v Kranju s super nastopom pokoriti vso konkurenco. Na petkovi VN Šenčurja so Ptujčani nastopili v kategoriji mlajših in starejših mladincev. Dirka je bila na točkovanje. Najprej so se na pot podali mlajši mladinci. Nace Malovič se je v drugi polovici dirke z borbeno vožnjo uspel uvrstiti na končno 4. mesto. Tukaj so nastopili Nace Malovič, Tilen Žagar in Gašper Pušnik. Starejši mladinci so nastopili v postavi Jernej Paj, Sven Jakopović, Damir Čančar, Luka Kramberger in Tim Roškar. Tim Roškar je v tej kategoriji z napadalno vožnjo na koncu osvojil 3.mesto. 

Sledil je dan premora, nato pa je bila na sporedu nedeljska klasika v Kranju. Mlajši mladinci so nastopili na progi dolgi 30km. Nastopili so Nace Malovič, Tilen Žagar in Gašper Pušnik. Kapetan ptujske vrste je bil  Nace Malovič, Žagar in Pušnik pa sta mu dobro pomagala, da je prišel čim bolj svež v končni šprint. Šprint je Malovič odpeljal odlično in na koncu suvereno slavil zmago na Veliki nagradi Kranja. Glede na izjemno konkurenco, ki vlada na tej dirki, prisotni so namreč vsi najboljši slovenski kolesarji, je uspeh ptujskega moštva in slavje Naceta Maloviča vredno še toliko več. Starejši mladinci so nastopili v postavi Jernej Paj, Sven Jakopović, Damir Čančar, Luka Kramberger in Tim Roškar. Dolžina proge je bila 50km. V tej kategoriji je bilo veliko taktiziranja, ptujski kolesarji pa so odlično nadzorovali situacijo. Kapetan na dirki je bil Tim Roškar. V zaključku je pobegnilo pet kolesarjev med katerimi je bil Tim Roškar. Uspelo mu je osvojiti končno 5.mesto. Pri dečkih C je bil Jan Svenšek 13. Pri dečkih B Vid Jeromel 8., in Žan Žnidar 9., ter pri dečkih A Enej Klasinc 12.

tp

Zadnje objave

Objave

« Julij 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Družbena omrežja

facebookyoutubewiki

QR koda cyclingpp.com:

QR KODA resize