Kolesarski Klub Perutnine Ptuj | Ob Dravi 9, p.p. 80 | 2250 Ptuj | Slovenija
T: +386 2 778 67 01 .:.  E: info@cyclingpp.com  .:.  Facebook  .:. Youtube

Kolesarski praznik na Ptuju - POKAL POLI 2016

David Breznik

poli-3hozjan.JPG

Kolesarski klub Perutnina Ptuj je vložil veliko truda v izvedbo dirke Pokal Poli 2016. Na njej je v vseh starostnih kategorijah vozilo kar okrog 400 kolesarjev, ki so prišli na Ptuj iz Avstrije, Srbije, Hrvaške in Slovenije. Na klasični 8.2 kilometra dolgi krožni dirki na relaciji Ptuj - Mestni vrh – Placar – Mestni vrh – Štuki – Pivkova ulica - Ptuj so najprej tekmovali dečki C, deklice C in B, ki so prevozili en krog.

Na tej otvoritvi je v kategoriji U13 kmalu pobegnil kolesar Adrie Mobila Aljaž Turk, ki si je prikolesaril odločilno prednost in ker v ozadju nobena ekipa ni pokrila bega si je na koncu privozil lepo zmago s 43 sekundami naskoka pred glavnino, v kateri so iz ptujskega kluba bili med deseterico trije tekmovalci in najvišje na osmem mestu je bil Jure Majnik. Trije krogi selektivne proge z višinsko razliko 123 metrov so bili pred dečki A in B, deklicami A in mlajšimi mladinkami. Tudi na tej dirki smo videli na progi podoben scenarij, kot na uvodni preizkušnji, saj sta člana Kolesarskega kluba Adria Mobila Aljaž Colnar in Gal Glivar, ki vozita za dečke A kmalu napadla in sta si privozila odločilno prednost. Ker skoka v ozadju nihče ni pokril sta si nabrala ogromno prednost in sta skupno z dvignjenima rokama prišla združno na cilj. Po fotofinišu je zmagal Colnar, najboljši član Kolesarskega kluba Perutnina Ptuj Miha Muršec je v sprintu osvojil peto mesto. Počena zračnica pa je ustavila do dobrega rezultata na domači dirki. Glavnina je dovolila še posamezne pobege in tako si je pri dečkih B zmago privozil Jaka Špoljar (KK Adria Mobil), najboljši ptujski kolesar je bil Žan Žnidar je osvojil šesto mesto. 

KOLESARSTVO_prijavim.se-POKAL_POLI1-1.JPG

Glavna izmed treh dirk, ki so štele v mlajših kategorijah tudi za Pokal Slovenije je bila za mlajše mladince in starejše mladince, starejše mladinke in članice, ki so morali prevoziti sedem krogov. 57.4 kilometra dolga preizkušnja se je v prvih krogih začela hitro, nakar je sledil skupinski pobeg približno petindvajseterice kolesarjev (op.p. v tej skupini je bilo tudi nekaj ptujskih kolesarjev), ki niso šli na polno, ampak so vozili v zmernem tempu in so dovolili zasledovali skupini, da jih je v zadnjem krogu ujela. Sledili so še posamezni poizkusi skokov, a vsi so bili nevtralizirani, tako da smo videli klasičen šprint. V njem je pri mlajših mladincih bil najboljši Jan Bevc (KK Adria Mobil), odličen tretji je bil iz Kolesarskega kluba Perutnina Ptuj Marko Hozjan.

IMG_6488-1.JPG 

Pri starejših mladincih je bil v sprintu najhitrejši Jaka Paulič (Radenska As), tik za stopničkami je bil na četrtem mestu Luka Sagadin. Na Pokalu Poli 2016 sta bili na sporedu še dve dirki amaterskih oziroma rekreativnih kolesarjev, na katerih je bila dobra udeležba. Gledano kot celoto si je kolesarsko dirko na Ptuju, ki je imela start in cilj na Volkmerjevi ulici ogledalo lepo število gledalcev, ki so spremljali pravi kolesarski praznik. Za ta praznik je s svojo odlično organizacijo in izvedbo poskrbel Kolesarski klub Perutnina Ptuj, ki je dosegel tudi dobre rezultate na domači dirki.

Rezultati:

- dečki C
1. Aljaž Turk (KK Adria Mobil)
2. Anže Ravbar (KK Adria Mobil)
3. Jošt Badovinac (KK Adria Mobil)
8. Jure Majnik (KK Perutnina Ptuj)
9. Jan Svenšek (KK Perutnina Ptuj)
10. Primož Kirbiš (KK Perutnina Ptuj)

- dečki B
1. Jaka Špoljar (KK Adria Mobil)
2. Luka Jablanovec (KK Tropovci)
3. Adam Jordan (KK Adria Mobil)
6. Žan Žnidar (KK Perutnina Ptuj)
8. Andrej Majnik (KK Perutnina Ptuj)
9. Vid Jeromel (KK Perutnina Ptuj)

- dečki A
1. Aljaž Colnar (KK Adria Mobil)
2. Gal Glivar (KK Adria Mobil)
3. Gaber Vandur (Tanin Sevnica)
5. Miha Muršec (KK Perutnina Ptuj)

- mlajši mladinci
1. Jan Bevc (KK Adria Mobil)
2. Žiga Jančar (Radenska As)
3. Marko Hozjan (KK Perutnina Ptuj)
7. Nace Malovič (KK Perutnina Ptuj)

- starejši mladinci
1. Jaka Paulič (Radenska As)
2. Grega Matija Černe (KK Grega Bole, Bled)
3. Dušan Veselinovič (Serbian National team)
4. Luka Sagadin (KK Perutnina Ptuj)

Kolesarski klub Perutnina Ptuj na dirki Pokal Poli 2016: Lovro Valenko, Jan Svenšek, Matevž Rutnik, Jure Majnik, Primož Kirbiš, Žan Hanžel, Žan Žnidar, Andraž Rutnik, Žan Aljaž Poropat, Luka Markovič, Andrej Majnik, Vid Jeromel, Filip Teo Vidovič, Miha Muršec, Enej Klasinc, Luka Sagadin, Tim Roškar, Jernej Pal, Jan Medved, Luka Kramberger, Sven Jakopovič, Damir Čančar, Tilen Žagar, Gašper Pušnik, Gašper Polanec, Jan Muhič, Nace Malovič, Marko Hozjan, Alexander Gaiser

IZJAVA:

Rene Glavnik (direktor Kolesarskega kluba Perutnina Ptuj):«Pokal Poli je tradicionalna dirka v mlajših kategorijah, ki je tudi letos ob lepem vremenu odlično uspela. Tudi rezultati naših ptujskih kolesarjev so bili dobri in njihovi nastopi na domači dirki so bili za večino nekaj posebnega, saj so jih spremljali ob progi tudi njihovi starši, znanci in prijatelji.«

 

David Breznik

Zadnje objave

Objave

« Oktober 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Družbena omrežja

facebookyoutubewiki

QR koda cyclingpp.com:

QR KODA resize