Kolesarski Klub Perutnine Ptuj | Ob Dravi 9, p.p. 80 | 2250 Ptuj | Slovenija
T: +386 2 778 67 01 .:.  E: info@cyclingpp.com  .:.  Facebook  .:. Youtube

Sagadin z zmago zaključil Radjugendtour (video)

Sagadin-zmaga.jpg

5. ETAPA

V zadnji etapi ponovno zmaga za slovenske kolesarje, Luka Sagadin je napadel v zadnjem vzponu 3 kilometre pred ciljem in si skupaj z belgijskim državnim prvakom privozil minimalno prednost, v šprintu pa suvereno zmagal. Pred zadnjo četrto etapo je bil boj za zmago še povsem odprt, saj je imel vodilni Švicar Stieger le 9 sekund prednosti pred pred drugim Nemcem Niklasem Marklem, tretji je Slovak Blaško + 14 sekund, do sedmo uvrščenega pa so bili zaostanki zelo majhni saj Čeh Karl Vaček zaostajal le 20 sekund.

Fantje so danes poskušali na vse načine streti vodilnega Švicarja, vendar je bil enostavno premočan, še najbližje mu je prišel Nemec Markl, ki je zmagal na letečem cilju na enem pa bil tretji vendar je bilo premalo za zmago, na koncu pa je bil zaostanek le 2. sekundi, tretji je končal Slovak Blaško. Naši fantje so se tudi v skupnem seštevku odrezali odlično, saj so bili med prvimi desetimi kar trije: je na odličnem 8.mestu končal Aljaž Jarc + 36 sek, 9. Aljaž Omrzel + 55 sek 10.Luka Sagadin + 58 sek. Nik Čemažar je končal na 14.mestu, Anže Skok na 38 in Pavel Cizelj na 71.mestu. V ekipni razvrstitvi pa so bili naši fantje suvereni in zmagali s točno minuto prednosti pred Luksemburgom, tretji pa so bili Švedi. Luka Sagadin je bil tretji tudi v skupnem seštevku letečih ciljev in tretji v seštevku etapnih uvrstitev.

VIDEO:
https://youtu.be/Lt_OZKx8itg


Celotni rezultati:
https://www.computerauswertung.at/veranstaltungen/2015/150814/5.Etappe.pdf

 

Ostake etape:

PROLOG
V okolici Dunaja se od nedelje 9.8.2015 do petka 14.8.2015 odvija mednarodna etapna kolesarska dirka ASKO ASKO RADJUGENDTOUR 2015, Slovenijo zastopajo naslednji kolesarji v kategoriji mlajših mladincev: Nik Čemažar, Aljaž Jarc, Aljaž Omrzel, Luka Sagadin, Pavel Cizelj in Anže Skok.
Dirka se je začela s 16 kilometrskim ekipnim kronometrom, na katerem so naši mladi kolesarji dokazali , da so odlična ekipa in dosegli zmago s časom 21:21. Za 28 sekund so premagali drugo uvrščene kolesarje iz Nemčije, tretji pa so reprezentanti Luksemburga. Pred jutrišnjo prvo etapo je roza majico vodilnega oblekel Luka Sagadin, belo majico za najboljšega mladega kolesarja pa bo nosil Anže Skok.

1. ETAPA
Na prvi etapi se je spopadlo 138 mladincev iz 18 različnih držav, prevoziti pa so morali tri kroge po 27,5km oz, 82, 5 kilometrov. Etapo je dobil zmagovalec olimpijskih iger, Švicar Til Steiger (USTER Flatera), ki je 82,5 kilometrov prevozil v 2:07:04 Na zadnjem vzponu je ušlo 8 kolesarjev, ki so si do cilja privozili 1:07 minute, žal pa med njimi ni bilo Slovencev. Od naših se je nato v ciljnem šprintu najbolje znašel nosilec roza majice Luka Sagadin ki se je uvrstil na 16. mesto. Na 20. mesto se je uvrstil Anže Skok, na 47. Nik Čemažar. Nik je imel v drugem krogu tehnične težave zato je moral menjati kolo, vendar se je brez težav vrnil nazaj v skupino Na 58. mesto se je uvrstil Aljaž Jarc, vsi z zaostankom 1:07 za zmagovalcem na 63. Aljaž Omrzel + 1:20 in na 84. mesto Pavel Cizelj + 2:28. Že v prvem krogu pa je na spustu prišlo do hudega padca danskega kolesarja Kure Krogha, ki je moral odstopiti.

2. ETAPA
V drugi etapi so morali kolesarji premagati 77 kilometrov. Najprej so vozili tri daljše kroge v dolžini 15 kilometrov, kjer je bil tudi en vzpon v dolžini 1,5 kilometra, sledili pa so še trije krajši krogi v dolžini 11 kilometrov. Že na prvem vzponu se je skupina močno razredčila, saj so se kolesarji borili za točke na gorskem cilju. V drugem krogu so ušli trije kolesarji, kjer je bil zraven tudi naš Aljaž Omrzel in bežali več kot 15 kilometrov. Aljaž je bil odličen drugi na drugem gorskem cilju, vendar njihova prednost ni zadostovala in že po spustu so jih ujeli. V zadnjem krogu je prišlo do odločilnega pobega Italijana Joba in Avstrijca Kiernerja, ki sta si do cilja privozila 20 sekund prednosti, ostala skupina pa se je v šprintu pomerila za 3.mesto. Italijan je bil v zaključku močnejši od Avstrijca in se veselil zmage, medtem ko je šprint skupine dobil Danec Wacker. Od Slovencev je bil najboljši Aljaž Jarc na 22.mestu, na 38.mestu je končal Nik Čemažar, 45. je bil Luka Sagadin, 85. Aljaž Omrzel, 90. Anže Skok in 100. Pavel Cizelj. V skupnem seštevku je v vodstvu ostal Til Steiger (USTER Flatera), od naših je najboljši Luka Sagadin nazadoval na 26.mesto. Jutri kolesarje čaka kraljevska etapa s šestimi vzponi in v dolžini 70 kilometrov.

3. ETAPA
Tretja etapa na etapni dirki ASKO ARBO Radjugendtour se je za naše kolesarje končala odlično, saj sta v solo vožnji s 44 sekundami prednosti dvojno zmago slavila Aljaž Jarc in Aljaž Omrzel. V šprintu skupine pa je bil drugi še Nik Čemažar in zasedel na koncu odlično 4.mesto. 22. je bil Luka Sagadin, 42. Anže Skok, 79. pa Pavel Cizelj. V kraljevski etapi so morali kolesarji premagati 6 krogov po 11,5 kilometrov v vsakem krogu pa je bilo 3,3 kilometrov klanca z višinsko razliko 150 metrov. Že v drugem krogu se je za napad odločil Luka Sagadin in si prevozil že minuto in pol prednosti, ter zmagal leteči cilj ter bil v begu cela dva kroga. Na začetku zadnjega kroga pa sta se po letečem cilju za napad odločila Aljaž Jarc in Aljaž Omrzel in si do vrha vzpona privozila že 30 sekund prednosti, katero pa sta do cilja le še povečala in si na koncu zasluženo veselila dvojne zmage za Slovenijo, s 44 sekundami prednosti. V skupnem seštevku sta sedaj napredovala na osmo oz. deveto mesto, z odbitnimi sekundami na letečem cilju pa si je tudi Luka Sagadin povzpel na 14.mesto. Nik Čemažar je 25, Anže Skok 40, ter Pavel Cizelj 73. V skupnem seštevku je v vodstvu ostal Til Steiger (USTER Flatera, SUI) drugi je Nemec Niklas Markl+ 4 sek, tretji pa Luksemburžan Ken Conter. V ekipni razvrstitvi pa so si po današnji dvojni zmagi naši fantje prebili na 1.mesto.

4. ETAPA
Četrto etapo je kolesarje čakal 1 kilometer dolg gorski kronometer, ponovno pa je prepričljivo zmago slavil nosilec roza majice, Til Stieger (USTER Flatera, SUI), ki je s časom 1:52 :22 za več kot dve sekundi ugnal drugo uvrščenega Hermana Brinkmann iz Nizozemske (1:54:33) odličen tretji pa je bil Luka Sagadin 1:55:93. Zelo dobro je odpeljal tudi Nik Čemažar, ki je zasedel 6.mesto, Anže Skok je bil 14., Aljaž Jarc 42, Aljaž Omrzel 48, Pavel Cizelj 67. V ekipni razvrstitvi pa so bili tudi danes Slovenci najhitrejši. V skupnem seštevku je Švicar Stieger še povečal prednost pred najbližjimi konkurenti in ima sedaj 9 sekund prednosti pred drugim Nemcem Niklasem Marklem, tretji pa je Slovak Blaško + 14 sekund. Od naših sta ostala na 8.mestu Aljaž Jarc + 36sek, in 9. Aljaž Omrzel + 55sek. Z odlično vožnjo na kronometru pa so se tudi ostali naši pomaknili naprej v skupnem seštevku: 11. Luka Sagadin, 12. Nik Čemažar, 16. Anže Skok, 73. Pavel Cizelj. V seštevku ekip smo z današnjo zmago še povečali prednost in imamo pred Nemci točno eno minuto prednosti.
Jutri kolesarje čaka še zadnja zelo razgibana etapa, kjer bodo morali prevoziti štiri kroge po 20 kilometrov.

 

FOTO: LRV Burgenland

Zadnje objave

Objave

« Junij 2024 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Družbena omrežja

facebookyoutubewiki

QR koda cyclingpp.com:

QR KODA resize