Kolesarski Klub Perutnine Ptuj | Ob Dravi 9, p.p. 80 | 2250 Ptuj | Slovenija
T: +386 2 778 67 01 .:.  E: info@cyclingpp.com  .:.  Facebook  .:. Youtube

Kolesarski praznik na Ptuju v idiličnem vremenu

Tadej Podvršek / Štajerski Tednik

Pokal_Poli1-web.jpg
Izredno lepo in sončno vreme je na Ptuj v nedeljskem dopoldnevu privabilo precej ljubiteljev kolesarstva in tudi radovednežev, ki so idilično nedeljo izkoristili za ogled kolesarske dirke Pokal Poli 2015. Prestavitev termina iz junija na april se je pokazala za odlično odločitev, saj je bilo na startu res ogromno tekmovalcev, obenem pa so bili prisotni vsi, ki v slovenskem kolesarstvu v mlajših kategorijah kaj pomenijo. Nastopili so tudi kolesarji iz tujih okoliških držav, tako da je sama dirka resnični lepo uspela, na cestah Ptuja in okolice pa se je predstavilo okrog 400 kolesarjev v kategorijah dečkov, mlajših mladincev, starejših mladincev, kategorijah deklet, amaterjev in »masters«.


Seveda gre omeniti tudi izjemne napore vrlih organizatorjev na čelu z neumornim direktorjem KK Perutnina Ptuj Renejem Glavnikom, ki so samo dirko spet izpeljali brezhibno. Vse je resnično potekalo brez vsake težave in marsikdo lahko Ptujčanom le zavida organizacijski ustroj, saj so kriteriji organiziranja dirke postavljeni vsako leto višje. Če k temu dodamo še standardno, a zelo dobro izbrano traso proge te zdaj že skoraj znamenite krožne dirke, ki je zelo dinamična, pridemo do zaključka, da je kolesarstvo še vedno, četudi le tisto v mlajših starostnih kategorijah, resnično doma v najstarejšem slovenskem mestu.
Pokal_Poli34-web.jpg
Med dečki C je na 8,2 km dolgi progi Žan Žnidar zasedel odlično 3. mesto, le malo pa mu je zmanjkalo do 2. pozicije. To je bila najvidnejši nedeljski rezultat domačih kolesarjev. Njegov uspeh sta s 7 in 9. mestom dopolnila Žan Aljaž Poropat in Andrej Majnik. Zelo blizu stopničkam je bil med dečki B Enej Klasinc, ki je zasedel končno 4. mesto. Blizu najboljšim je bil tudi Miha Muršec, ki je bil 8. Med dečki A so imeli ptujski kolesarji dva svoja člana med deseterico najboljših: Aljaž Ljubec je bil 8., Gašper Polanec pa 9. Dečki A in B so morali prevoziti 3 kroge. Pri mlajših mladincih je bil Nace Malovič 9. V kategoriji starejših mladincev je domača ekipa med deseterico imela tri predstavnike. Matej Škafar je bil 7., 9. je bil Luka Kramberger, mesto za njim pa je zasedel Tim Roškar. Kategoriji mladincev sta startali skupaj, kolesarji pa so morali prevoziti 57,4 km.

Zadnje objave

Objave

« Junij 2024 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Družbena omrežja

facebookyoutubewiki

QR koda cyclingpp.com:

QR KODA resize