Kolesarski Klub Perutnine Ptuj | Ob Dravi 9, p.p. 80 | 2250 Ptuj | Slovenija
T: +386 2 778 67 01 .:.  E: info@cyclingpp.com  .:.  Facebook  .:. Youtube

Lep uspeh mladih ptujskih kolesarjev

Tadej Podvršek/Štajerski Tednik
Lep uspeh mladih ptujskih kolesarjev Lep uspeh mladih ptujskih kolesarjev Marjan Kelner

Na praznični petek, 27. 4., je v Tropovcih v Prekmurju za kolesarske amaterje potekal kronometer Sebeščan, dolg 10 km. Zraven amaterjev je nastopilo tudi 17 mlajših mladincev iz nekaterih slovenskih klubov. Kolesarski klub Perutnina Ptuj so zastopali Manuel Bedenik, Mitja Serdinšek, Alen Plajnšek, Mitja Mohorko in Nejc Rogina.

Dirka je služila odličnemu treningu, piljenju forme na kronometer in primerjavi s konkurenco v tej redki disciplini, s katero se mlajši mladinci srečajo le na državnem prvenstvu. Na razgibani progi je zmagal član ptujskega kluba Manuel Bedenik, 3. je bil Serdinšek, 6. pa Plajnšek. Bedenik je s tem rezultatom potrdil dobro formo pred reprezentančno etapno dirko na Češkem. V kategoriji mladincev je zmaga prav tako odpotovala na Ptuj, saj je slavil Matic Širec, 2. je bil Aleks Kurnik, 6. pa Sašo Mikulič.V soboto so selekcije dečkov nastopale na pokalu občine Tišina.

Največ uspeha je imel Luka Sagadin, ki je v kategoriji dečkov B prepričljivo slavil. Pri dečkih A je bil najboljši član Perutnine Ptuj Luka Kramberger na 8. mestu.

V Vnedeljo, 29. 4., so mlajši mladinci nastopali pri severnih sosedih. Na priznani krožni dirki v avstrijskem Wolfsbergu je na progi, dolgi 52 km, nastopilo 66 kolesarjev iz Avstrije, Slovenije in Madžarske. Za Kolesarski klub Perutnina Ptuj so nastopili: Manuel Bedenik, Mitja Serdinšek, Alen Plajnšek, Mitja Mohorko, Aleš Korpar in Nejc Rogina. Fantje so morali prevoziti tri kroge z blažjim klancem na sredini, zadnjih 5 km pa je bilo ravninskih. Bedenik in Plajnšek sta imela nalogo poskušati z begom, Serdinšek in Rogina pa čakati na končni sprint. Korpar in Mohorko sta opravljala delo pomočnikov. Na veliko veselje ptujskega kluba je 300 m do cilja napadel Serdinšek in suvereno dobil sprint ter zmagal. V nedeljo, 29. 4., so bile dejavne tudi najmlajše selekcije Perutnine Ptuj, saj so dečki nastopali na 4. nagradi Stubičkih Toplic na Hrvaškem. Ponovno gre izpostaviti predvsem slavje Luke Sagadina v kategoriji dečkov B, v kateri je bil Blaž Furjan 5., v kategoriji dečkov A je bil Luka Kramberger 3., v kategoriji dečkov C pa Matija Krajnc 3. in Žan Ljubec 5.tp

Zadnje objave

Objave

« Julij 2024 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Družbena omrežja

facebookyoutubewiki

QR koda cyclingpp.com:

QR KODA resize